X 
Cutremure stiri: 505

La Chișinău demarează Festivalul filmului francofon

19 mar. 2013,, 14:16   Societate
2540 0
Foto: strana.ru
În perioada 23-31 martie, la Chisinau se va desfășura cea de-a 13-a ediție a Festivalului filmului francofon. Timp de nouă zile, publicul va putea viziona 12 de pelicule noi de diferite genuri – de la comedie și animație la drame și pelicule de acțiune, care au cîștigat premii prestigioase la diverse festivaluri internaționale. Pentru acest eveniment au fost selectate filmele regizorilor francofoni cu renume mondial, cum ar fi fraţii Dardenne, Radu Mihăileanu, Michel Hazanavicus şi Maïwenn.

Printre lucrari: "Le Gamin au vélo"/ frații Dardenne (Marele Premiu la Cannes în 2011), "Les gosses Beaux"/ Riad Sattouf (premiul "Cesar" pentru cel mai bun film de debut din anul 2010), "Polisse"/ Maïwenn (Premiul Juriului la Cannes 2011) și "Louise Wimmer"/Cyril Mennegun (Premiul "Cesar" pentru cel mai bun film de debut din anul 2013).

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc sîmbăta, 23 martie la ora 18.00, la cinematograful ”Gaudeamus”. De asemenea, filmele vor fi prezentate la Tiraspol și Bălți. La Tiraspol, filmele vor rula pe 26 martie, iar la Bălți – pe 27 martie.

Evenimentul este organizat de Alianţa Franceză, cu sprijinul Ambasadei Franţei la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав