Cutremure stiri: 502

Formuzal: Demisia temporară a başcanului este o fantezie

20 mar. 2013,, 17:14   Politică
3360 0
Foto : noi.md
În prezent, nu există un mecanism de demitere temporară a başcanului Găgăuziei. Deputaţii Adunării Populare pot doar să-i declare vot de neîncredere. Declaraţia a fost făcută de başcanul Mihail Formuzal, citat de Gagauzinfo.md, cu referire la kp.md.

“Nu există un mecanism de demitere temporară. Există votul de neîncredere, care este un drept legal al Adunării Populare a Găgăuziei. În acest caz, deputaţii trebuie să identifice 24 de voturi în favoarea acestei iniţiative, după care urmează să fie organizat un referendum, în cadrul căruia decizia va fi luată cu votul a 50%+1 din alegătorii autonomiei. Această procedură este legală, iar restul reprezintă o simplă fantezie a lui Vesnuşkin”, a menţionat Formuzal.

Totodată, Formuzal a calificat acuzaţiile la adresa başcanului şi Comitetului Executiv privind depăşirea atribuţiilor şi furtul ajutorului umanitar din Rusia drept “plată pentru posibilitatea de a avea o opinie proprie”.

„Există vreo decizie de judecată? Nu! În cei 17 ani de activitate în calitate de primar şi başcan asemenea tentative au fost întreprinse nu o singură dată. În ţara noastră celor care au o părere proprie, pe care o pot susţine, le este destul de greu să activeze”, a conchis başcanul.

La şedinţa următoare a Adunării Populare ar putea fi examinată problema demiterii temporare a başcanului Mihail Formuzal şi organizarea unui referendum, privind demiterea anticipată a başcanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав