X 
Cutremure stiri: 501

Un deputat cere transparenţă în negocierile pentru formarea Guvernului

21 mar. 2013,, 12:22   Societate
2245 0
Foto: noi.md
Deputatul neafiliat, Mihai Godea, cere transparenţă liderilor din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană, în negocierile pentru formarea noului Guvern. Solicitarea a fost făcută azi, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Godea, dacă negocierile vor continua să se desfășoare cu ușile închise, „Cabinetul de miniştri nu va avea nici o legitimitate, fiind creat pe sub masă, cu acorduri secrete şi înţelegeri de cartel”.

Totodată, liderul Partidului Acțiunea Democrată susține că dacă pînă acum „în spatele uşilor închise” s-au discutat numai principii şi valori, așa cum susțin negociatorii, s-au analizat greşelile Guvernului AIE-2 şi s-au căutat soluţii funcţionale pentru AIE-3, „atunci prezenţa mass-media şi a experţilor din societatea civilă nu poate decît să ajute procesului”.

De asemenea, Godea susține că este neîncrezător faţă de subiectele, care se discută în cadrul negocierilor, ce au loc cu uşile închise.

„Atrag atenţia fiecărui lider din fosta AIE, că atît timp, cît negociază pe ascuns, se fac împreună complici ai oricărui eşec, ce va rezulta în urma acestor negocieri. Nu avem nici un motiv să credem că în spatele uşilor închise au loc discuţii în interesul cetăţenilor. Acolo se împart din nou „jucăriile”, după un algoritm bine ştiut, poate puţin modificat”, a declarat Godea.

Reprezentanţii celor trei formaţiuni din fosta AIE urmează să se întrunească și astăzi, pentru a negocia noul Acord AIE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав