Cutremure stiri: 507

Un deputat a găsit surse de finanțare pentru renovarea Parcului Țaul

24 mar. 2013,, 08:41   Societate
3745 0
Foto: bastina.md
Vice-președinta Parlamentului și deputata liberal-democrată, Liliana Palihovici, optează pentru salvarea parcului și conacului „Andrei Pommer” din satul Țaul, raionul Dondușeni. Aceasta a înregistrat la Biroul Permanent al Parlamentului o inițiativă legislativă pentru depășirea situației dezastruoase în care se află monumentul de arhitectură peisajeră, îndemnînd și alți deputați să i se alăture, relatează NOI.md.

Inițiativa vizează modificarea unei anexe a Legii, privind fondul ariilor naturale protejate de stat și transmiterea parcului în gestiunea primăriei localității. Palihovici a identificat și două posibile surse de finanțare pentru demararea lucrărilor de reconstrucție. Astfel lucrările pot fi făcute prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională sau prin alocarea mijloacelor financiare de către Consiliului Raional Dondușeni.

„Este important să păstrăm monumentele istorice și să le dăm astăzi o nouă viață. Ele trebuie să devină, prin contribuția autorităților și a comunității, locuri atractive atît pentru cetățenii noștri, cît și pentru turiștii din afara Moldovei”, a declarat Palihovici în legătură cu inițiativa sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав