X 
Cutremure stiri: 507

Israelul aprobă construcția unei clădiri pentru coloniști într-un cartier palestinian

28 dec. 2016,, 19:00   Externe
2400 0

Municipalitatea israeliană a Ierusalimului a aprobat miercuri construcția unei clădiri de patru etaje pentru coloniști într-un cartier palestinian din Ierusalimul de Est, cu puțin timp înainte de un discurs al secretarului de stat american John Kerry, potrivit unei organizații neguvernamentale israeliene citate de AFP.

Acest proiect vizează cartierul Silwan, situat mai jos de Orașul Vechi al Ierusalimului.

Înainte de aceasta, o comisie a municipalității a amânat votul pe marginea construirii a circa 500 de locuințe în alte cartiere din Ierusalimul de Est, ocupat de Israel, a precizat Ir Amin, un ONG ostil colonizării.

Proiectul de construcție la Silwan a fost aprobat în pofida votării, vineri, de către Consiliul de Securitate al ONU, a unei rezoluții care cere stoparea colonizării israeliene în Ierusalimul de Est, precum și în Cisiordania ocupată.

SUA s-au abținut în timpul votării rezoluției, în condițiile în care au susținut întotdeauna Israelul în acest dosar sensibil.

John Kerry urmează să susțină un discurs la Washington asupra viziunii sale de pace între Israel și palestinieni.

Potrivit Ir Amin ("orașul popoarelor" în ebraică), cererea pentru permiterea construcției a fost înaintată de membri ai Ateret Cohanim, organizație religioasă ultranaționalistă care și-a fixat drept obiectiv extinderea colonizării în Ierusalimul de Est.

În cartierul Silwan se află situl arheologic numit "orașul lui David", unde, potrivit tradiției, regele David și-a stabilit capitala, precursoarea Ierusalimului.

De când familiile evreiești s-au instalat în cartier, ciocnirile sunt frecvente între evrei și palestinieni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав