Cutremure stiri: 502

Ambasadorul Turciei a participat la şedinţa Comitetului executiv al Găgăuziei

29 dec. 2016,, 08:45   Politică
2247 1

Ambasadorul Turciei în RM, Hulusi KiliГ§, a participat la şedinţa extinsă a Comitetului Executiv al Găgăuziei împreună cu membrii Asociaţiei primarilor din autonomie.


Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Comitetului Executiv, în cadrul şedinţei, başcanul Irina Vlah a prezentat bilanţul anului 2016. Ea a comunicat că veniturile proprii ale bugetului regiunii au crescut semnificativ. Datorită acestui fapt, autorităţile din regiune au reuşit să transfere mijloace financiare pentru investiţiile capitale în toate localităţile din Găgăuzia.

Ea a menţionat că printre alţi indicatori importanţi ai economiei autonomiei se numără creşterea exporturilor cu 24% şi creşterea producţiei industriale cu 9,2%.

"În 2016, în autonomia Găgăuză, doar Federaţia Rusă şi Turcia au investit mijloace în valoare de peste 45 mil. lei", a subliniat başcanul.

Irina Vlah a evidenţiat nevoia de intensificare a dialogului primarilor cu puterea executivă şi cea legislativă din autonomiei şi i-a îndemnat pe şefii localităţilor să se implice mai activ în programul de dezvoltare rurală SARD.

Hulusi KiliГ§ şi-a exprimat disponibilitatea de a continua să ofere tot sprijinul conducerii autonomiei şi corpului de primari.

Diplomatul a subliniat intenţia de a contribui la atragerea investiţiilor turceşti în Găgăuzia, menţionând importanţa vizitei Irinei Vlah în Turcia, unde a avut întrevederi cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu prim-ministrul Binali şi cu alţi oficiali.

"Rezultatul acestei vizite va fi implementarea proiectelor de infrastructură şi sociale în Găgăuzia", a spus ambasadorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав