Cutremure stiri: 505

Îndemn de la AmCham Moldova pentru autorităţi

30 dec. 2016,, 12:15   Societate
2085 0

Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham Moldova) îndeamnă autorităţile să revizuiască proiectul Legii privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare şi să introducă amendamentele necesare pentru evitarea interpretărilor dubioase.

În recomandările AmCham Moldova, se menţionează revizuirea conceptuală a articolului 7 (Responsabilităţi), cu stipularea divizată a responsabilităţilor agenţilor economici în funcție de poziţia din cadrul lanţului de distribuţie, precum: producător, importator, distribuitor, reprezentant autorizat, comerciant cu amănuntul. De asemenea, se recomandă extinderea termenului de conformare la noile cerinţe de etichetare.

AmCham Moldova, de asemenea, propune excluderea obligaţiei de înscriere a datei fabricării, adiţional consemnării termenului limită de consum. Modificarea sugerată este necesară pentru a evita impunerea unor sarcini excesive agenţilor economici, eliminarea barierelor netarifare în calea comerţului transfrontalier, precum şi pentru a contribui la asigurarea compatibilităţii dintre sistemele de protecţie a consumatorilor aplicate de RM şi UE.

În mesaj se comunică că AmCham Moldova este pregătită să coopereze cu autorităţile din Moldova în vederea îmbunătăţirii legislaţiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав