X 
Cutremure stiri: 501

Episcopul Marchel: Avem pîrghiile noastre de excludere a „Vieții sexuale” din școli

26 mar. 2013,, 14:26   Societate
2698 2
Foto : hotnews.md
Un grup de preoți, în frunte cu Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a solicitat azi ministrului Educației, Maia Sandu, să excludă din bibliotecile școlilor din țară manualul „Viața sexuală”, donat recent de guvernul României.

Solicitat de NOI.md, episcopul a declarat că ei intenționau să intre în audiențe la Sandu, dar aceasta lipsea la momentul respectiv și i-au transmis declarația prin intermediul purtătorului ei de cuvînt.

„Am crezut că ministrul ne va primi în audiență, dar pentru că era plecată la o întrunire, am citit declarația în holul ministerului, apoi am transmis-o purtătorului de cuvînt a Maiei Sandu”, a menționat episcopul Marchel pentru NOI.md.

Totodată, el a spus că în declarația respectivă nu este fixat un termen anume, ci doar condiția că dacă nu se va lua nici o măsură, vor merge și pe alte căi pînă vor obține excluderea manualului respectiv din biblioteci. Totodată, episcopul nu a specificat despre ce alternative este vorba, dar a menționat că protestele sînt excluse, deocamdată.

„Pînă la proteste, avem și alte pîrghii. Veți afla de ele la momentul respectiv”, a menționat Episcopul Marchel. De asemenea, el a spus că vor lucra cu părinții, pentru că ei sînt cei care își educă copii. „Nici biserica, nici școala nu este în drept să educe copii”, a mai spus Marchel.

Cartea „Viaţa Sexuală” face parte din colecţia Enciclopedia Medicală a Familiei. Colecţia conţine opt volume şi a fost repartizată în aproape toate şcolile din ţară, alături de alte volume de literatură artistică. Numărul total al cărţilor donate este de 1 milion.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав