Cutremure stiri: 505

Voronin: Băsescu are nevoie de cetăţenia Moldovei ca să se ascundă

5 ian. 2017,, 12:30   Politică
15115 17

Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, consideră fondată decizia privind privarea lui Traian Băsescu de cetățenia Moldovei.

Potrivit spuselor lui, ex-preşedintele României ar fi utilizat paşaportul moldovenesc pentru a se ascunde de organele de anchetă din România, comunică NOI.md.

Voronin a enumerat cîteva cauze posibile, din care Băsescu vroia să dobîndească cetăţenia Moldovei. “De ce ar avea nevoie omul, care de două ori a fost preşledinte al României, de cetăţenia Moldovei? Ca să se ascundă aici de legile româneşti? Ca să facă politică în Moldova? Ca să apropie unirea de pe acest mal al Prutului? Poate nu are rost să căutăm explicaţii rezonabile? În toţi aceşti ani Băsescu a provocat clasa politică moldovenească şi comunitatea internaţională prin declaraţiile sale, departe de realitate. Cît face, spre exemplu, propunerea de a “plămădi” repede unirea şi a adera împreună la Uniunea Europeană”, a menţionat şeful comuniştilor.

În opinia politicianului, problemele lui Băsescu trebuie rezolvate nu cu ajutorul institutelor de drept ale Moldovei, ci în alte instituţii. “Omul (Băsescu – n.red.) trăieşte în lumea sa. Lui I se pare că această lume este reală, dar de fapt ea este o plăsmuire a imaginației sale. După părerea mea, de problema lui Băsescu trebuie să se ocupe nu preşedinţii, nu politicienii, nu Curtea Constituţională, ci medicii de profilul respectiv. Dacă la Bucureşti nu sînt specialist buni, să vină la tratament la Chişinău. Numai că pentru aceasta nu este neapărat nevoie de a dobîndi cetăţenia Moldovei. Noi doar nu avem regim de vize cu România”, a spus ironic Vladimir Voronin.

Vă amintim că preşedintele Igor Dodon la 3 ianuarie a semnat decretul privind privarea fostului președinte român Traian Băsescu de cetățenia Moldovei. Totodată, dispoziţia lui Dodon nu s-a referit la soţia politicianului român – Maria Băsescu, căreia ex-preşedintele Nicolae Timofti în iunie anul trecut i-a înmînat de asemenea paşaport moldovenesc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав