Cutremure stiri: 507

PLDM nu-l susține pe Pîrlog la funcția de procuror general

28 mar. 2013,, 16:04   Politică
4495 1
Foto: noi.md
Membrii fracțiunii parlamentare a PLDM nu vor vota pentru numirea lui Vitalie Pîrlog în funcția de procuror general. Despre aceasta a declarat după ședința Parlamentului președintele acestei fracțiuni, Valeriu Streleț, relatează NOI.md.

Mai mult, liberal democrații sînt convinși că Pîrlog nu a fost înaintat întîmplător pentru această funcție. "Este o candidatură controversată, deoarece vine dintr-o perioadă în care justiţia a făcut orice, numai nu a fost în serviciul cetățeanului. A deținut funcții înalte în stat, inclusiv funcția de ministru al Justiției, într-o perioadă cînd oficialii europeni emiteau avize foarte critice la adresa ministerului Justiției. Vom discuta acest subiect la fracțiune și vom încerca să clarificăm prin ce miracol acest candidat a fost admis de comisie”, a declarat Valeriu Streleţ.

Streleț admite că comisia care a fost creată de președintele Parlamentului, Marian Lupu, să identifice un candidat la funcția de procuror, nu a fost cea mai profesionistă și nu a avut un regulament clar de funcționare.

Anterior și liberalii au declarat că nu-l vor susține pe Vitalie Pîrlog la funcția de procuror general.

Valeriu Pîrlog a fost selectat în calitate de candidat la funcția de procuror, din 8 persoane care au rîvnit la această funcție .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав