Cutremure stiri: 506

Moldova va primi ajutor din partea Ministerului Afacerilor Externe al României

28 mar. 2013,, 16:30   Economie
3262 1
Foto : tourneo.ro
Pentru 2013, bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Ministerul Afacerilor Externe al României constituie 2 milioane de euro, 31% din aceste fonduri fiind destinate Republicii Moldova, asta însemnînd 620 de mii de euro.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la Mediafax.ro, prin aceşti bani vor fi finanţate opt proiecte destinate Republicii Moldova în domenii ca migraţia, politica non-discriminare, statistica regională, afaceri interne, creşterea capacităţii instituţionale şi dezvoltarea societăţii civile.

În mod special, 150 mii de euro sînt alocaţi pentru consolidarea Biroului de migraţie şi azil, 90 mii de euro sînt destinaţi pentru consolidarea capacităţii trupelor de carabinieri, încă 90 de mii vor fi direcţionate spre îmbunătăţirea statisticilor regionale, toţi atîţea bani vor fi alocaţi pentru înfiinţarea unui centru educativ pentru minorii aflaţi în detenţie. Alte 40 mii de euro vor reveni unui program de formare a diplomaţilor moldoveni, aceeaşi sumă fiind alocată şi pentru un proiect anti-discriminare.

Ministerul de Externe de la Bucureşti mai alocă 30 de mii de euro pentru un proiect de "creştere a încrederii între Chişinău şi Tiraspol".

De suportul României vor beneficia şi alte state cum ar fi Egipt, Tunisia, Libia, Irak, Palestina, Ucraina, Afganistan. Acestea vor primi aproximativ 22% din buget pentru proiecte vizînd sprijinirea procesului democratic, reconstrucţia post-conflict, societatea civilă, consolidarea capacităţii instituţionale.

România şi-a luat angajamentul la nivelul Uniunii Europene ca, pînă în 2015, să crească volumul asistenţei pentru dezvoltare, oferită la 0,33% din venitul naţional brut. În 2012, procentul din venitul naţional brut alocat asistenţei pentru dezvoltare a fost de 0,085 %, în scădere faţă de procentul de 0,093% din 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав