X 
Cutremure stiri: 504

PCRM nu-l va vota pe Pîrlog la funcția de procuror general

29 mar. 2013,, 18:14   Politică
7268 1
Foto : tribuna.md
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova nu va vota pentru numirea fostului ministru al Justiției, Vitalie Pîrlog, la funcția de procuror general al Republicii Moldova. Cel puțin asta susține deputatul Grigore Petrenco, potrivit căruia o decizie în acest sens a fost luată la ultima plenară a PCRM.

„Noi nu votăm numirea unor sau altor demnitari cu votul partidelor fostei Alianțe pentru Integrare Europeană. Este decizia partidului”, a spus Grigore Petrenco pentru NOI.md.

Chiar dacă ieri, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a dat de înțeles că fracțiunea ar putea susține candidatura lui Pîrlog, deputatul susține că nu este nicio contradicție la mijloc. „Acum nu apreciem calitățile profesionale ale persoanei. Decizia partidului este de a nu vota numiri în funcții de conducere a unor persoane împreună cu AIE și nu participăm la înțelegeri”, a adăugat Petrenco.

Întrebat dacă PCRM va înainta un candidat propriu pentru această funcție, deputatul a specificat că „asemenea funcții într-un stat de drept nu trebuie să aparțină unor forțe politice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав