X 
Cutremure stiri: 505

Francois Hollande afirmă că austeritatea reprezintă "condamnarea Europei la explozie"

30 mar. 2013,, 13:00   Externe
2699 0
Foto : mediafax.ro
Preşedintele francez Francois Hollande a apreciat joi că "a fi în austeritate, înseamnă condamnarea Europei la explozie" şi încurajează formarea mişcărilor populiste.

"Am această obligaţie de a spune liderilor europeni, astăzi, că prelungirea austerităţii reprezintă riscul de a nu reuşi să reducem deficitele şi certitudinea că vom avea guverne nepopulare de care populiştii vor profita la momentul oportun", a declarat Hollande în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune public France 2.

"Faptul că statele europene au obligaţia de a fi riguroase înţeleg perfect, însă a fi austere nu, înseamnă a condamna Europa la explozie", a declarat acesta.

"Nu voi face o politică care conduce Europa la austeritate", a promis preşedintele francez, adăugînd: "nu vreau ca Europa să fie o şcoală de corecţie".

Întrebat despre relaţiile franco-germane, acesta a evocat "o tensiune amicală", însă a adăugat că Paris şi Berlin au "ambele aceeaşi obligaţie, de a permite Europei să avanseze".

Acesta a confirmat că Franţa nu va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul de a reduce deficitul public la 3 la sută din produsul intern brut în 2013, aşa cum s-a angajat în faţa partenerilor europeni.

"Nu vom atinge cei 3 la sută deoarece dacă am forţa ritmul vom pierde speranţa unei reveniri a creşterii economice", a explicat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав