Cutremure stiri: 505

Twitter NYT: Rusia a lansat un atac cu rachete asupra SUA

23 ian. 2017,, 21:00   Externe
7213 4

Hackerii au spart unul dintre conturile Twitter ale ziarului The New York Times (NYT) și au postat un mesaj fals cu privire la un atac nuclear, pe care Moscova intenționează să-l lanseze asupra Statelor Unite ale Americii.

Acest lucru l-a comunicat CNN duminică, 22 ianuarie.

Potrivit datelor postului, tweet-ul despre presupusul atac cu rachete a apărut pe 22 ianuarie, în jurul orei de 9:40 (ora Europei de Est). S-a comunicat că drept sursă de informare a servit declarația președintelui rus, Vladimir Putin, ale cărei detalii căreia s-au scurs în mass-media.

Publicația a fost eliminată la scurt timp după apariție. Atacul cibernetic a fost efectuat asupra microblogului suplimentar @nytvideo, pe care sînt plasate videomaterialele publicației, acesta avînd circa 260 de mii de abonați.

În curînd după eliminarea mesajului fals, pe această pagină au mai apărut două postări, din care rezulta că atacul ar putea fi lansat de gruparea cibernetică OurMine, cunoscută prin spargerea conturilor populare de pe rețelele de socializare, printre care și cel al fondatorului Twitter, Jack Dorsey, precum și ale companiilor Marvel și Netflix.

Mai tîrziu NYT a declarat că publicația a eliminat postările false și investighează incidentul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав