Cutremure stiri: 503

Cînd va fi finalizată reparația drumului Chișinău-Ungheni

23 ian. 2017,, 13:00   Economie
3332 0

Reparația drumului Chișinău-secțiunea R1 Ungheni 6-24 km și 74-96 km, iar drumul R33-Hancesti Lăpușna-M1, vor fi finalizate înainte de 30 noiembrie, 2017, în rapoartele NOI.md.

Traseul Hâncești-Leușeni și câteva porțiuni de pe Chișinău Ungheni vor fi reparate până la sfârșitul lunii noiembrie

Drumul R1 Chișinău-Ungheni pe porțiunea km 6-24 și km 74-96, dar și traseul R33 Hîncești-Lăpușna – M1, vor fi finalizate pînă la 30 noiembrie 2017.

Acest fapt este prevăzut de Planurile de măsuri concrete de accelerare a tempoului și finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor menționate. Planurile au fost semnate în prezența conducerii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor de către vicedirectorul companiei „Evrascon” Shahbaz Mammadhasan, de către directorul general interimar al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, Veaceslav Teleman, dar și de reprezentanții inginerilor supervizori – SPEA Engineering SPA și WSP Group SRL, în asociere cu Technic Consulting Engineering Romania SRL.

În urma semnării acestui plan, MTID, ASD și reprezentanții inginerului vor monitoriza respectarea angajamentelor asumate. În cazul în care obligațiunile asumate de contractor nu vor fi respectate, va fi reziliat contractul și va fi încasată contravaloarea garanției bancare de bună execuție. O astfel de abordare a fost aplicată de Ministerul Transporturilor și cu referire la compania cehă OHL, cu care a fost semnat un plan de măsuri similar, care, dacă va fi respectat, garantează finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului de ocolire a orașului Ungheni pînă la 31 octombrie 2017.

Următoarea companie cu care se va negocia un plan de măsuri concrete pentru remedierea întîrzierilor și finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale este compania portugheză MSF, care reabilitează drumul național R14, Bălți-Sărăteni.

Finanțarea reparației drumurilor menționate are loc din mijloacele împrumutului acordat de BEI și din mijloacele împrumutului acordat Republicii Moldova de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав