Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Există mai multe scenarii privind crearea noului guvern – declarație

3 apr. 2013,, 12:47   Politică
6111 5
Foto: tribuna.md
La acest moment, în Republica Moldova toate scenariile sînt posibile pentru crearea unui nou guvern. Declarația aparține analistului politic Bogdan Țîrdea, care nu exclude că Partidul Liberal ar putea fi scos din joc, iar noul guvern va fi creat cu votul PLDM, PD și cel al neafiliaților.

“Europenii, sincronizat cu căderea Guvernului, au declarat că apelează la forțele politice pentru a se coaliza o majoritate parlamentară și a merge pe itinerarul european. Din acestă perspectivă, putem deduce că europenii sînt gata să devoreze și comuniștii, fiindcă au un scenariu foarte clar. În situația în care grupul liberal se opune construcției alianței, aceștia ar putea fi excluși din ecuație”, a spus Țîrdea în cadrul unei emisiuni la TV7.

În același timp, analistul politic Nicolae Osmochescu consideră că liderii politici trebuie să găsească un numitor comun vizavi de votul pentru candidatul la funcția de premier. În caz contrar, președintele țării va fi în drept să înainteze propriul său candidat, care, dacă nu va avea susținerea necesară în Parlament, în Moldova alegerile anticipate vor fi inevitabile.

“Președintele este impus de Constituție să întreprindă măsurile pentru a numi Guvernul, el nu poate amîna această problemă la nesfîrșit. S-a stipulat data și ora înaintării candidatului, dar este o logică juridică și o logică politică, cît ar putea fi nefuncțional un guvern”, a spus analistul.

Cît privește declarația lui Vlad Filat precum că ar putea să renunțe la funcția de premier, analistul susține că, deocamdată, acest lucru nu se va întîmpla, deoarece și PLDM a declarat anterior că demisia Guvernului a fost o acțiune politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?