Cutremure stiri: 506

Funcţionar rus despre potenţialul de cooperare cu Găgăuzia

31 ian. 2017,, 15:30   Politică
3251 2

Viceministrul agriculturii al Regiunii Moscova Igor Jarov consideră că există un potenţial enorm de cooperare cu Găgăuzia în domeniul agricol.

El și-a expus opinia marţi, la întrevederea cu başcanul autonomiei, Irina Vlah.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Executiv al autonomiei, scopul vizitei delegaţiei la Comrat este de a extinde relaţiile comercial-economice. Din componenţa delegaţiei fac parte reprezentanţi ai Ministerului Investiţiilor şi Inovațiilor al Regiunii Moscova şi ai uneia dintre cele mai mari reţele de distribuţie en-gros.

În cadrul întrevederii extinse a delegaţiei cu mediul de afaceri găgăuz au fost identificate cîteva direcţii prioritare în domeniul comerţului: livrările de produse vinicole, fructe şi legume, dar şi a producţiei de seminţe.

"Regiunea Moscovei are 22 de milioane de locuitori, iar în oraşul Moscova, într-o zi, se consumă peste 30 de mii de tone de fructe şi legume. Sînt nişte cifre enorme. Un interes deosebit îl reprezintă condiţiile climaterice din Găgăuzia în ceea ce ţine de dezvoltarea producţiei de seminţe. În Regiunea Moscova există firme private în care lucrează oamenii de ştiinţă, creează hibrizi şi soiuri. În lume nu există atît de multe locuri unde clima permite producţia de seminţe. Dacă veţi găsi un astfel de teritoriu, acest fapt va impulsiona dezvoltarea producţiei de seminţe la noi şi deschiderea locurilor de muncă în Găgăuzia", a menţionat Jarov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав