Cutremure stiri: 506

ONU suspendă activitatea tuturor centrelor umanitare din Fîşia Gaza

6 apr. 2013,, 12:00   Externe
2563 0
Foto : icrc.org
NU suspendă activitatea tuturor centrelor sale umanitare din Fîşia Gaza. Decizia survine după ce unul dintre ele a fost atacat de un grup de persoane nemulţumite de faptul că volumul ajutoarelor a fost redus.

Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni a declarat că centrele vor rămîne închise pînă cînd autorităţile nu vor oferi garanţii privind siguranţa personalului şi a integrităţii clădirilor în care se află angajaţii ONU.

Decizia a nemulţumit mişcarea Hamas care deţine controlul Fîşiei Gaza.

“Acest pas este nefondat şi cerem UNRWA să îşi regîndească decizia. Am vrea, totodată, să subliniem rolul major al Agenţiei pentru Refugiaţii Palestinieni”, a menţionat purtător de cuvînt al Hamas, Sami Abu Zuhri.
Instituţia oferă ajutor, în special produse alimentare şi haine, pentru mai bine de 800 de mii de palestinieni din Fîşia Gaza. Mai mult, în cadrul acestor centre sînt deschise şcoli şi spitale. Reprezentanţii ONU recunosc, însă, că se confruntă cu un deficit bugetar de peste 67 de milioane de dolari, informează publik.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав