X 
Cutremure stiri: 505

Organizațiile obștești susțin inițiativa declarării „Zilei Statalității”

3 feb. 2017,, 21:10   Societate
12512 22

Mai multe organizații obștești susțin inițiativa președintelui Moldovei, Igor Dodon, de a declara 2 februarie drept „Zi a Statalității”, informează NOI.md.

Organizația de Tineret „Voievod”, Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Organizația „Scutul Moldovenesc”, „Centrul pentru Cooperarea Tinerilor”, „Guvernul Tinerilor din Republica Moldova”, Fundația „Ecodava”, Federația de Luptă Națională „Voievod”, printr-un comunicat de presă, vin în susținerea inițiativei președintelui și celei de recunoaște a steagului de luptă a lui Ștefan cel mare drept simbol istoric de stat.

„Considerăm necesar de a anunța și un concurs pentru versurile și muzica noului imn al țării. Aceste schimbări ar reprezenta o nouă etapă a statului în istoria contemporană”, se scrie în comunicat. „Țara are nevoie de întărirea patriotismului în rîndul populației și mai cu seamă în rîndul tinerilor. Fără o atitudine adecvată, fără respect față de tradiții, neam, istorie și cultură națională, e greu de crezut că vom crește o generație care va schimba țara spre bine”, spun reprezentanții organizațiilor sus-menționate.

Ei mai afirmă că fiecare moldovean trebuie să fie un bun patriot, să aibă dreptul la libera exprimare, libera alegere, să aibă relații bune cu toată lumea, indiferent de rasă, gen, religie sau viziuni politice.

„Noi merităm o soartă mai bună, iar fără o identitate națională și fără respect de sine sîntem sortiți eșecului.

Ziua de 27 august 1991 a fost doar o etapă din viața noastră, a moldovenilor, cînd am obținut independența țării. Să nu uităm însă că 2 februarie 1365 a fost recunoașterea noastră ca popor, neam și țară independentă.

Noi, moldovenii, am trecut prin multe etape și a venit momentul să avem drapelul nostru istoric, să avem imnul nostru veritabil și o zi națională – Ziua Statalității Țării Moldovei. Este un adevăr și un drept istoric al moldovenilor. Mîndriți-vă de faptul că sînteți moldoveni. Păstrați tendințele moldovenești. Iubiți-vă Patria – Moldova! Niciodată nu vorbiți de rău țara voastră. Nu putem construi un viitor mai bun fără gînduri bune despre trecutul, prezentul și viitorul țării noastre”, se mai arată în comunicatul de presă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав