Cutremure stiri: 505

Barack Obama a fost acuzat de afirmații indecente

7 apr. 2013,, 14:07   Externe
5115 0
Foto: dni.ru
Președintele Barack Obama și-a cerut scuze către procurorul general al Californiei, Kamala Harris, dupa ce a afirmat despre aceasta că este "cea mai arătoasă" dintre toți procurorii generali ai SUA, în cadrul unui eveniment de strîngere de fonduri, informează BBC.

Purtătorul de cuvînt al lui Harris a declarat că aceasta îl susține pe Obama însă nu a precizat dacă a acceptat scuzele.

Criticii susțin că remarca președintelui SUA arată faptul că femeile se confruntă în continuare cu numeroase obstacole la locul de muncă.

Obama a afirmat despre Harris, vorbind după aceasta la eveniment, că este sclipitoare și dedicată și dură, și este exact ceea ce ți-ai dori de la o persoană care administrează legea și se asigură că toată lumea primește un tratament egal. De asemenea, este de departe cel mai arătos procuror general din toată țara… Este adevărat. Haideți. Și este un prieten grozav și a fost o susținătoare minunată timp de mulți, mulți ani".

Casa Albă a declarat vineri că președintele a vorbit cu K. Harris, pentru "distragerea" creată de comentariile sale. "Nu a dorit în niciun fel să diminueze realizările profesionale și capabilitățile procurorului general", iar președintele "recunoaște foarte clar provocările cu care femeile se confruntă la locul de muncă și că femeile nu trebuie judecate în funcție de felul în care arată".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав