X 
Cutremure stiri: 505

Grușko a relatat despre acțiunile NATO la frontierele Rusiei

7 feb. 2017,, 12:15   Externe
2148 0

Țările NATO continuă să pună în practică întregul complex al deciziilor privind desfășurarea de forțe suplimentare și de echipamente în apropierea frontierelor ruse, a declarat marți reprezentantul permanent al Rusiei la Alianța Nord-Atlantică, Aleksandr Grușko, într-un interviu pentru agenția de presă Interfax.

"Este evident că fosta administrație americană a grăbit planurile de transfer al trupelor americane în Europa de Est pentru a realiza acest obiectiv înaintea instalării noii conduceri la Casa Albă. În acest sens, anul care a început nu va fi deloc ușor", a afirmat Grușko, adăugînd că desfășurarea de noi forțe NATO în Europa va submina și mai mult stabilitatea pe continent, făcînd totodată mai dificilă identificarea modalităților de cooperare internațională autentică în neutralizarea amenințărilor comune.

"În esență, prin pregătirile sale de-a lungul frontierelor noastre, NATO încearcă să ne impună o agendă de confruntare, care nu are nimic de-a face cu nevoile reale în domeniul securității", susține ambasadorul Moscovei la Alianța Nord-Atlantică.

El a subliniat că aceasta "nu se limitează la planurile deja stabilite".

"Alianța continuă elaborarea de noi măsuri posibile pentru consolidarea prezenței sale militare la periferia de sud-est a NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, sensibilă pentru Rusia", a afirmat diplomatul rus, indicînd că Moscova examinează cu atenție toate aceste planuri din perspectiva apărării intereselor sale legitime în materie de securitate și alegerii unui răspuns optim militar-politic la schimbarea situației în domeniul securității.

SUA au desfășurat mii de soldați și armament greu în Polonia, statele baltice și sud-estul Europei, în cea mai amplă consolidare de forțe după războiul rece, ca urmare a acțiunilor Moscovei de consolidare a capacităților sale militare pe fondul situației din Ucraina și al crizei în relațiile sale cu Occidentul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав