X 
Cutremure stiri: 505

Dodon a îndemnat NATO să nu se grăbească

8 feb. 2017,, 10:30   Politică
5037 12

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut ieri, 7 februarie o întrevedere cu Rose Gottemoeller, Secretarul General adjunct al NATO, relatează Actualități.md.

Potrivit lui Dodon părțile au discutat despre relațiile dintre Republica Moldova și NATO la etapa actuală.
“Am expus viziunea mea personală cu privire la deschiderea oficiului NATO la Chișinău, menționînd că o consider inoportună. Oficiul NATO la Chișinău ar face mai dificile negocierile privind soluționarea subiectului transnistrean. Reintegrarea țării este în topul subiectelor în agenda mea în calitate de șef al statului și sînt sigur de faptul că acum avem oportunitatea pentru a găsi soluții în acest sens”, scrie șeful statului pe pagina sa de pe o rețea socială.

De asemenea, Președintele RM le-a propus semnarea unui acord între NATO și Republica Moldova cu privire la recunoașterea neutralității țării noastre.

“Am convenit că se va lucra suplimentar pentru examinarea subiectului la nivel de experți. M-am expus pentru continuarea cooperării pe unele subiecte pe care avem rezultate pozitive, cum ar fi lichidarea stocului de pesticide și altele. Sînt de părerea că trebuie să avem colaborare pe domeniile ce ar da o valoare adăugată sau ar soluționa unele sau alte probleme importante, dar care nu ar prezenta suspiciuni și neîncredere din partea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că în aceste zile președintele Republicii Moldova Igor Dodon efectuează o vizită oficială în Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав