Cutremure stiri: 505

PD merge spre anticipate – declarație

8 apr. 2013,, 16:32   Politică
7612 4
Foto: noi.md
Analistul politic Anatol Țăranu consideră că formarea unei majorități parlamentare cu PL, PD și PLDM nu mai este posibilă. Astfel a comentat Anatol Țăranu poziția PD-ului, care susține că nu va vota numirea noului Guvern pînă cînd în Parlament nu va fi creată o majoritate parlamentară proeuropeană, relatează NOI.md.

“Această recunoaștere a PD demonstrează voalat că mergem spre alegeri anticipate. Cum poți să identifici o majoritate parlamentară în condițiile în care nu știi cine este prim-ministru? Este un nonsens. Majoritatea parlamentară se formează nu apriori, dar se formează pentru votarea unui guvern”, a spus analistul.

Anatol Țăranu sisține că, prin declarațiile sale, PD încearcă să se poziționeze cît mai convenabil în perspectiva alegerilor anticipate.

“În condițiile în care nu există o majoritate parlamentară pe segmentul fostei AIE pentru a vota candidatura lui Vlad Filat, este absolut evident că alegerile anticipate sînt inevitabile. Situația se prezintă în felul următor: sau Vlad Filat este prim-ministru, sau vor fi alegeri anticipate. Pînă la urmă, vinovați de generarea alegerilor se vor face cei care au răsturnat guvernul”, a spus analistul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав