Cutremure stiri: 503

Autoritățile italiene au acuzat Rusia de atacul cibernetic din anul trecut

11 feb. 2017,, 18:00   Externe
2836 3

Rusia este suspectată de organizarea unui atac hacker asupra Ministerului Afacerilor Externe al Italiei, în urma căruia a fost compromis un șir de adrese e-mail. Acest fapt a fost comunicat de către The Guardian, cu referire la reprezentantul autorităților italiene, care au ales să își păstreze anonimatul.

Guvernul italian a confirmat în mod oficial că,începînd cu primăvara anului trecut, timp de patru luni și ceva, hackerii au încercat să spargă un sistem criptat folosit pentru comunicații securizate.

Potrivit sursei The Guardian, președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Paolo Gentiloni, care pe atunci era șeful Ministerului Afacerilor Externe, nu a suferit de pe urma atacului hacker, deoarece nu se folosea de e-mail.

Totodată, interlocutorul publicației a subliniat faptul că o mulțime de angajați ai ambasadelor italiene au devenit victime ale softului nociv distribuit de răufăcători necunoscuți. În același timp, această informație confidențială totuși nu trebuia să ajungă pe mâinile hackerilor, deoarece, de asemenea, a fost criptată.

Sursa The Guardian nu a confirmat faptul că în spatele atacului s-ar afla Moscova, însă ceilalți doi interlocutori ai publicației care sunt familiarizați cu ancheta au arătat direct la hackeri ruși în calitatede principalii suspecți. Cu această problemă se ocupă acum procurorul-șef de la Roma.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав