Cutremure stiri: 503

În Belarus au achitat ”taxa de trîntor” 10% dintre cei care au primit avizul de plată

13 feb. 2017,, 23:00   Externe
2342 0

Pînă în prezent taxa percepută pentru finanțarea cheltuielilor publice a fost achitată de circa 46 de mii de cetățeni ai Republicii Belarus dintre cei 470 de mii care au primit avizul de plată.

Informația a fost comunicată de șeful Direcției generale impozitare persoane fizice a Ministerului pentru Impozite și Taxe al republicii, Mihail Rassolko, în cadrul unei emisiuni pe postul de televiziune național „ОНТ”.

Potrivit lui, suma percepută constituie circa 14 milioane de ruble belaruse.

Termenul limită de achitare este 20 februarie. „Este dificil de prognozat cîți cetățeni vor achita impozitul. Dar pot să spun că în prezent există un număr mare de cereri depuse la organele administrației locale și consiliile de deputați – cetățenii solicită să fie scutiți de plata acestei taxe”, a explicat Rassolko.

Persoanele care au dreptul la înlesniri urmează să prezinte actele corespunzătoare, a atenționat funcționarul.

În aprilie 2015 președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a semnat un decret potrivit căruia cetățenii apți de muncă care locuiesc pe teritoriul republicii, nu sînt angajați în cîmpul muncii și nu achită impozite mai mult de șase luni pe an vor achita anual o taxă în valoare de circa 250 de dolari. În caz contrar ei vor fi trași la răspundere administrativă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав