X 
Cutremure stiri: 502

Maserati a pregatit un rival pentru BMW Seria 5 si Audi A6

10 apr. 2013,, 17:36   Ştiri Auto
1763 0

Foto: noi.md
După o serie de imagini neoficiale şi un teaser video, Maserati a decis să facă lumină în cazul premierei sale misterioase, programată pentru Salonul Auto de la Shanghai, săptămâna viitoare.

După cum era de aşteptat, noul model dezvăluit de producătorul italian de lux este mult aşteptatul Ghibli, primul model al brandului din segmentul E. Berlina de lux va avea misiunea de a fura din clienţii unor modele de succes ca BMW Seria 5, Mercedes E-Klasse şi Audi A6, toate de provenienţă germană.

Italienii nu se lasă impresionaţi de reputaţia rivalilor şi mizează pe o platformă mai scurtă a actualului Quattroporte, pe dimensiuni generoase (aproape 5 metri lungime) şi pe un design atrăgător, trasat de biroul de creaţie Maserati, cu ajutorul lui Lorenzo Ramaciotti, fostul şef al celor de la Pininfarina.

Ghibli - primul model Maserati cu motor diesel

La această reţetă, peninsularii adaugă şi primul diesel din istoria brandului. Este vorba despre o unitate V6 de 3.0 litri, complet nouă, dezvoltată în interiorul Maserati.Utilizarea sa nu este surprinzătoare în condiţiile în care publicul european este mare amator de dieseluri performante şi toţi rivalii germani oferă astfel de motoare.


Motorul alimentat cu motorină va asigura propulsia versiunii de bază a modelului, versiune ce va deveni totodată şi cel mai accesibil Maserati din gamă.

Motor pe benzină de 410 cai putere

Alături de unitatea diesel, Maserati va pune la dispoziţie şi două versiuni de putere ale ”benzinarului” V6 de 3.0 litri. Unitatea a fost dezvoltată sub atenta supraveghere a lui Paolo Martinelli, şeful departamentului de motoare Fiat şi fostul specialist al propulsoarelor cu care Michael Schumacher şi Ferrari câştigau titluri în Formula 1.

Versiunea mai cuminte a motorului V6 va oferi 330 de cai putere, suficient pentru a ţine piept modelelor germane. Versiunea de top a agregatului cu şase cilindri va garanta însă 410 cai putere.

Indiferent de opţiunea de sub capotă, Maserati asociază o transmisie automată cu 8 rapoarte, de provenienţă ZF. Mai mult, în cazul propulsorului de top, Maserati va oferi şi tracţiunea integrală Q4.

Debut european în vară

Interiorul va aminti tuturor că vorbim despre un model de lux. Maserati şi-a propus să depăşească oferta germanilor cu tapiţerie din piele Poltrona Frau în standard şi cu sistem audio Bowers & Wilkins în lista de opţionale.

Debutul mondial se va consemna săptămâna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, urmând ca prima apariţie europeană să aibă loc în cadrul Festivalului de la Goodwood. Maserati va organiza şi un turneu european de promovare, înainte de a livra primul exemplar de serie, programat să ajungă pe stradă la vară.

De producţia modelului se va ocupa fosta uzină Bertone de lângă Torino, acolo unde se produce în prezent şi fratele mai mare Quattroporte. Împreună, cele două modele vor ajuta constructorul italian să îşi atingă ţinta de 50.000 de unităţi vândute pe an. Lor li se va alătura în următorii ani şi SUV-ul Levante, anticipat deja de un concept.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав