X 
Cutremure stiri: 505

Muzeul Luvru, închis din cauza unei greve a angajaţilor, depăşiţi de problema hoţilor de buzunare

11 apr. 2013,, 10:57   Externe
3525 0
Foto: turistik.ro
Muzeul Luvru, unul din cele mai mari din lume, a fost închis miercuri din cauza unei greve a angajaţilor, depăşiţi de problema hoţilor de buzunare, care fură atît de la ei, cît şi de la vizitatori, relatează AFP.

Potrivit conducerii muzeului, care a depus plîngere la Parchetul de la Paris în decembrie 2012 şi a cerut intervenţia poliţiei pentru a stopa problema din ce în ce mai mare a hoţilor de buzunare, '200 de agenţi şi-au exercitat dreptul lor la grevă miercuri'.

'Serviciile justiţiei şi poliţiei sînt mobilizate', a declarat un purtător de cuvînt al conducerii Luvrului pentru agenţia de presă franceză, menţionînd organizarea unor 'reuniuni de lucru' cu scopul de a pune la punct un dispozitiv de securitate adaptat la problema hoţilor de buzunare.

Potrivit unei delegate din partea sindicatului SUD, Christelle Guyader, agenţii 'vin uneori cu teamă la serviciu pentru că se confruntă cu bande organizate de hoţi de buzunare, care sînt din ce în ce mai agresivi şi printre care se numără şi minori, care intră gratuit la muzeu şi care, chiar şi dacă sînt arestaţi de poliţie, revin cîteva zile mai tîrziu'.

Mai mulţi agenţi susţin că sînt victime ale 'insultelor, ameninţărilor şi loviturilor' din partea acestor bande, care fură şi de la vizitatori. Ei au precizat că au depus plîngere în repetate rînduri, însă autorităţile nu au făcut nimic.

'Au existat mereu hoţi de buzunare la Luvru şi în punctele turistice din centrul Parisului, însă de un an şi jumătate, ei sînt din ce în ce mai agresivi, sînt organizaţi în bande, iar modul lor de operare este perfecţionat. Nimic nu îi opreşte', subliniază Sophie Aguirre, supraveghetor în muzeu şi membru sindical.

Circa o sută de agenţi s-au adunat în faţa Ministerului Culturii, unde o delegaţie a acestora era primită miercuri la prînz.

Muzeul Luvru primeşte zece milioane de vizitatori pe an şi angajează în jur de o mie de agenţi, din care sînt prezenţi, în medie, 470 în fiecare zi, potrivit conducerii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав