X 
Cutremure stiri: 506

40 de pompieri trec printr-un "chin de nedescris" (VIDEO)

22 feb. 2017,, 09:59   Societate
1657 0

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale organizează lecții practice pentru ridicarea performanțelor pentru mai mulți pompieri, notează NOI.md.

Peste 40 de salvatori din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Rîșcani din capitală trec în aceste zile testul de rezistență într-un labirint cu fum, cameră cu temperatură înaltă, dar și pe un turn de instruire.

Pompierii sînt pregătiți pentru a face față condițiilor nocive, temperaturilor înalte, dar și înălțimii clădirilor unde se produc incendii. Angajații Serviciului Situații Excepționale sînt testați la rezistență într-un labirint cu fum, unde vizibilitatea este redusă, iar cei care trec de această etapă intră într-o cameră cu temperaturi înalte, condiții similare cu cele din cazurile de incendii.

Mai mult, pompieri sînt antrenați să coboare sinistrați de la etajele superioare ale blocurilor de locuit, iar acțiunile acestora sînt verificate de instructori. Lecțiile practice au loc la Centrul Republican de Instruire și au drept scop ridicarea performanțelor practice ale efectivului în salvarea oamenilor din situații de risc.

Conform programului de pregătire, instruirea durează 14 zile, iar prin aceste încercări urmează să treacă peste 1600 de pompieri din cadrul Serviciului Situații Excepționale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав