X 
Cutremure stiri: 503

Război contra Google: Microsoft, Nokia şi alte 15 firme dau în judecată gigantul online. „Android e un cal troian”

13 apr. 2013,, 13:11   Ştiinţă şi IT
3683 0
Foto : flickr.com
O coaliţie de companii din domeniul tehnologiei doreşte să dea în judecată Google în Europa pentru practici incorecte în domeniul concurenţei, acuzînd compania de faptul că se foloseşte de monopolul său pe piaţa de publicitate şi pe piaţa telefoanelor mobile.

Coaliţia se numeşte fairsearch.org şi este formată din 17 membri, printre care Microsoft, Nokia, Oracle, TripAdvisor şi Expedia. „Google foloseşte un comportament fals pentru a bloca restul competiţiei din zona de mobil”, a declarat un reprezentant al coaliţiei. Documentul de două pagini a fost depus către Uniunea Europeană şi vorbeşte despre cum Google înghite competiţia prin omniprezenţa sa. „Google Android este sistemul de operare dominant, cu peste 70% din unităţile livrate la finalul lui 2012, potrivit Strategy Analytics. Google domină şi publicitatea online pe mobil, cu 96% din venituri. Plîngerea susţine că Google foloseşte un comportamnet înşelător pentru a bloca orice competiţie”, se arată în documentul depus. Avocatul Thomas Vinje, reprezentantul coaliţiei, a declarat că Google foloseşte sistemul de operare Android ca un cal troian pentru a înşela partenerii, pentru a monopoliza piaţa mobilă şi pentru a controla datele utilizatorilor.

De asemenea, el susţine că la nivelul Comisiei Europene ar trebui să se intervină pentru a se bloca acest comportament. „Google a ajuns să domine piaţa smartphone-urilor oferind sistemul Android pe gratis. Dar în realitate, producătorii de telefoane Android care vor să-l folosească trebuie să includă aplicaţii predefinite de Google, pentru a putea folosi servicii ca cum ar fi Maps, YouTube sau Play. Google controlează datele utilizatorilor săi de pe telefoanele mobile”, se mai arată în document. De asemenea, coaliţia se plînge de faptul că Google practică o concurenţă neloială prin preţul pentru sistemul Android şi dezvoltarea sa, iar ceilalţi producători nu-şi pot recupera investiţia din acest motiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав