X 
Cutremure stiri: 507

Moldova și Elveția vor semna un Acord de comunicare aeriană

11 mar. 2017,, 11:30   Economie
6508 1

Moldova și Elveția planifică să semneze un Acord interguvernamental de comunicare aeriană. Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor pe marginea documentului respectiv, transmite NOI.md.

Așa cum a remarcat ministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, denumirea acordului poartă un caracter universal și va permite, pentru prima dată, stabilirea relațiilor de colaborare între două state în domeniul transportului aerian.

Acordul de comunicare aeriană între Moldova și Elveția va stabili principiile reglementării de funcționare a serviciilor aviatice bilaterale, va conține normele privind securitatea aviatică, taxele și certificatele de navigabilitate ș.a.m.d.

Semnarea acordului va contribui la deschiderea pieții serviciilor aviatice în Moldova și la diversificarea hărții de zboruri din Aeroportul Internațional Chișinău, iar în acest fel va fi înlesnit accesul pe piața Europei Centrale.

În afară de aceasta, acordul va permite consolidarea relațiilor diplomatice și economice între Moldova și Elveția. Va contribui, de asemenea, la atragerea investițiilor și realizarea proiectelor comune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав