X 
Cutremure stiri: 506

Regiunea Astrahan a FR va coopera cu Moldova în domeniul CAI

14 mar. 2017,, 11:15   Economie
2102 2

Regiunea Astrahan a Rusiei intenționează să coopereze cu Moldova în domeniul agriculturii, să livreze în țara noastră produse din pește și să achiziționeze din republică puieți, semințe și alte produse agricole.

Anunțul a fost făcut de către administrația subiectului nominalizat al Federației Ruse, menționînd că aceste și alte proiecte de cooperare a părților vor fi discutate în cadrul unei vizite de lucru în țara noastră a delegației regiunii Astrahan, în frunte cu viceguvernatorul Constantin Markelov, relatează NOI.md.

Aceasta va avea la Chișinău o întrevedere cu președintele moldovean, Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, președintele Parlamentului, Adrian Candu, viceprim-ministrul, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, precum și cu ambasadorul FR în Moldova, Farit Muhametșin.

Pe lîngă întîlnirile programate, delegația regiunii Astrahan va participa la Expoziția Internațională Specializată „Moldagroteh” - un proiect modern de proporții care demonstrează realizările mondiale și tendințele de organizare a unei agriculturi de înaltă performanță.

De menționat că în luna februarie curent șeful Guvernului regiunii Astrahan a susținut în cadrul vizitei sale de lucru la Moscova o întrevedere cu ambasadorul Moldovei în Federația Rusă, Dumitru Braghiș.

Administrația regiunii Astrahan a menționat că Rusiei îi revine 13 la sută din comerțul exterior al Moldovei. O sursă importantă de formare a PIB-ului moldovenesc continuă să fie remitențele de mijloace bănești de la moldovenii care muncesc în Rusia. Investițiile ruse în economia Moldovei depășesc 200 de milioane de dolari.

Este specificat că una dintre direcțiile-cheie de cooperare a regiunii Astrahan cu Moldova este agricultura. A fost menționat faptul că regiunea Astrahan ar putea livra în Moldova produse din pește, achiziționînd puieți și semințe. Totodată, Moldova este dispusă să perceapă regiunea Astrahan nu numai în calitate de piață de desfacere finală, ci și ca pe o poartă de acces pentru livrările pe piețele țărilor riverane Mării Caspice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав