X 
Cutremure stiri: 501

Filat recunoaşte că A GREŞIT cînd l-a atacat pe Plahotniuc

22 apr. 2013,, 12:06   Politică
5681 5
Foto: noi.md
Liderul PLDM, Vladimir Filat, recunoaște că a greșit aducîndu-i acuzații nefondate lui Vlad Plahotniuc. Intervievat de Moldpress, Vlad Filat a spus că de vină a fost lipsa de comunicare în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană 2, însă susține că pe viitor va avea grijă să nu repete greșelile din trecut, relatează NOI.md.

“Într-o activitate politică nu trebuie să personalizezi problemele. Eu am avut puncte radical diferite pe domenii de principiu cu domnul Plahotniuc, dar important este să găsești mecanisme de conlucrare pentru viitorul țării, pentru angajamentele pe care le ai în fața cetățenilor. Exemplul ultimei crize politice este elocvent. Mă refer la situația cînd problemele legate de modul în care funcționează AIE au fost personalizate. Nu a fost o abordare corectă. E adevărat, nu am comunicat eficient în cadrul AIE 2. Nu este corect să personalizezi lupta politică, ori să aduci acuzații neprobate. Eu nu mă feresc să-mi recunosc greșelile. Nu este corect să personalizezi lupta politică ori să aduci acuzaţii neprobate. Am făcut şi eu astfel de greşeli, voi avea grijă ca pe viitor să nu le repet”, a spus Filat.

De asemenea, Vlad Filat a declarat că nu s-a certat cu Plahotniuc anterior, însă au existat puncte de vedere diferite.

“Ca să te împaci cu cineva, trebuie ca mai întîi să te cerți. Aceasta nu înseamnă că nu putem găsi un compromis, identifica mecanisme consensuale de luare a deciziilor. Indiferent de tensiuni, crize politice, noi am găsit acest compromis – modernizarea europeană a Republicii Moldova. Prin urmare, am avut mai multe discuții pe teme divergente, atît public, cît și în discuțiile private. Noi am comunicat în toată această perioadă, iar asta ne-a ajutat să ne clarificăm acolo unde am avut nelămuriri”, a spus Filat.

Menționăm că, în timpul denunțării acordului, Vlad Filat a declarat că în Republica Moldova a demarat o campanie de sacrificare a interesului statului în numele interesului unei singure persoane. Ulterior, el a dezvăluit că această persoană este Vlad Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав