X 
Cutremure stiri: 502

Rețelele electrice au prelungit termenul de colectare a ofertelor pînă la 27 martie

15 mar. 2017,, 12:45   Economie
1960 0

Lipsa unor oferte garantate de livrare în volume depline a energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018 de la potențialii furnizori atît din țară, cît și de peste hotare, a determinat companiile de distribuție a energiei electrice să extindă termenul de colectare a ofertelor pînă la 27 martie curent.

Acest fapt l-au declarat reprezentanții companiilor „Gaz Natural Fenosa Furnizare Energie”, „Red Union Fenosa” , „Furnizare Energie Electrică Nord”, „Moldelectrica”, „Red Nord” și „Red Nord Vest” în cadrul unei ședințe la Ministerul Economiei, relatează NOI.md.

Ei au informat conducerea Ministerului că după decizia de a prelungi termenul de prezentare a ofertelor pînă la 14 martie curent, nu au obținut de la potențialii furnizori oferte clare de preț și garanții de livrare a volumului necesar de energie electrică pentru toată perioada contractului.

În aceste condiții, șefii companiilor au susținut ideea extinderii termenului de prezentare a ofertelor, exprimîndu-și încrederea că în perioada respectivă de timp potențiali furnizori se vor determina cu ofertele sale, fiind creată o competiție transparentă în procesul de licitație a energiei electrice.

Vice-premierul, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, a spus că instituția monitorizează minuțios atît evoluțiile regionale din sectorul energetic, cît și procesul de organizare a procedurilor de achiziții a energiei electrice, pentru a asigura securitatea energetică a statului la cele mai avantajoase condiții, inclusiv și celor ce țin de fiabilitatea și securitatea furnizărilor pe întreaga perioadă contractuală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав