X 
Cutremure stiri: 505

Miercuri, şedinţa în plen a Sovietului Suprem nu a avut loc din lipsă de cvorum

25 apr. 2013,, 10:01   Societate
2492 0
Foto : noi.md
Miercuri, şedinţa în plen a Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN nu a avut loc din lipsă de cvorum: doar 28 de deputaţi din totalul de 43 s-au prezentat la şedinţă, faţă de minimul necesar de 29.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la primul post de televiziune transnistrean că, astfel, 50 de chestiuni de pe agendă, referitoare la învăţămînt, serviciul militar, tarifele vamale şi sistemul fiscal, au rămas nediscutate.

Preşedintele CS, Mihail Burla, s-a declarat indignat de neprezentarea aleşilor poporului la sesiune, cerîndu-le şefilor de comitete şi comisii "să-şi sune deputaţii şi să prezinte joi informaţia completă despre cine şi unde s-a aflat în ziua de miercuri". "Două persoane, Galina Antiufeeva şi Efim Coval, sînt în deplasare de serviciu, de asemenea, şi deputatul Dmitri Soin se află peste hotarele republicii. Toţi ceilalţi nu deţin pentru mine acte oficiale că au plecat, s-au retras etc.", a spus Burla.

Deputatul Alexandr Korşunov a opinat că deputaţii, în afară de drepturi, "mai au şi obligaţii, odată ce oamenii i-au ales, ei trebuie să lucreze, în special, să fie prezenţi la şedinţa în plen".

Deputatul Vladimir Bodnar a amintit că preşedintele tiraspolean, Evgheni Şevciuc, a venit recent cu o iniţiativă interesantă, ca toţi deputaţii să lucreze cu statut permanent, dar legislatorii au respins-o.

Spicherul a anunţat o pauză de 10 minute, sperînd să se mai prezinte cineva dintre cei absenţi, dar după pauză s-a constatat că numărul deputaţilor este şi mai mic – de 26. La propunerea lui Burla, şedinţa în plen a fost amînată pentru luni, 29 aprilie.

Dintre cei 43 de deputaţi ai Sovietului Suprem, 22 lucrează cu statut permanent, iar ceilalţi cumulează activitatea legislativă cu alte activităţi de muncă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав