Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Partidele din fosta AIE nu mai pot face nimic pentru a recupera încrederea populației – declarație

25 apr. 2013,, 11:34   Politică
4109 2
Foto: europalibera.org
Rezultatele de ieri ale Barometrului de Opinie Publică, care arată că, în cazul unui eventual scrutin, PLDM, PL şi PD nu ar mai reuşi să deţină majoritatea în Parlament, sînt firești. Iar partidele din fosta AIE nu mai pot face nimic pentru a recupera încrederea populației. Aceasta este opinia unor analiști politici.

Analistul politic Corneliu Ciurea consideră că acest lucru se întîmplă din cauza certurilor dintre partidele de la guvernare, „care au început de la incidentul din Pădurea Domnească”.

„Populația și-a pierdut încrederea în ei. Nu mai pot face nimic pentru a o recupera. Electoral, nu mai au șanse. Dacă pierzi încrederea în populație, e foarte greu să o recuperezi. Acum, ei trebuie să facă ceva ca să-și salveze pielea. Lupta dintre fostele partide din AIE încă nu s-a încheiat”, a declarat pentru NOI.md Corneliu Ciurea.

Analistul politic Ion Tăbîrță susține că este explicabil și firesc faptul că populația și-a pierdut încrederea în partidele de la guvernare.

„Dacă ne uităm la acele incidente de la începutul anului, neînțelegerile din interiorul AIE nu au lăsat impresie bună oamenilor. Certurile, acuzațiile, atacurile reciproce nu puteau să nu aibă impact asupra populației. În plus, rezultatele social-economice slabe, la capitolul integrării europene nu sînt rezultatele pe care le așteptam. Lumea este decepționată și se gîndește că aceștia nu sînt mai buni decît ceilalți”, a declarat Tăbîrță.

„Comuniștii au acționat în dependență de situație și pe acest fondal au crescut în ochii cetățenilor”, a mai conchis Tăbîrță.

Amintim că, potrivit sondajului BOP, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PCRM ar obține majoritatea în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?