Cutremure stiri: 502

Volvo confirmă că tehnologia KERS cu volantă conduce la un consum cu 25% mai mic

25 apr. 2013,, 12:25   Ştiri Auto
2009 0

Foto: Volvo

Volvo a efectuat teste extinse cu tehnologia sa de volantă cinetică pe drumurile publice, iar rezultatele confirmă că aceasta este o soluţie uşoară, ieftină şi foarte eficientă pentru micşorarea consumului de carburant.

„Testarea acestui sistem, complet experimental, pentru recuperarea energiei cinetice s-a desfăşurat pe parcursul anului 2012. Rezultatele arată că această tehnologie, combinată cu un motor turbo cu patru cilindri, are potenţialul de a reduce consumul de carburant cu până la 25%, comparativ cu un motor turbo cu şase cilindri, cu nivel de performanţă comparabil”, a declarat Derek Crabb, vice preşedinte Powertrain Engineering la Volvo Car Group. „Oferind şoferului 80 de cai putere în plus, sistemul face maşina cu motor cu patru cilindri să accelereze precum una cu motor cu şase cilindri”.

Sistemul experimental, cunoscut sub numele KERS (Kinetic Energy Recovery System – sistem de recuperare a energiei cinetice) cu volantă, este montat pe axa spate a vehiculului. În timpul decelerărilor, energia din frânare face ca volanta să se învîrtă pînă la 60.000 rotaţii pe minut. Cînd maşina se pune din nou în mişcare, rotaţia volantei este transferată roţilor din spate printr-o transmisie special proiectată.

Astfel, motorul ce pune în mişcare roţile din faţă este oprit complet imediat ce sunt aplicate frînele. Energia din volantă poate fi utilizată la accelerarea vehiculului, când se pune din nou în mişcare, sau să propulseze vehiculul atunci când ajunge la viteza de croazieră.

Volanta testată de Volvo este din fibră de carbon şi cîntăreşte doar 6 kg, avînd un diametru de 20 cm. „Suntem primul producător auto ce aplică tehnologia volantei pe axa spate a unei maşini cu motor cu combustie internă ce pune în mişcare roţile din faţă. Următorul pas după terminarea cu succes a acestor teste este să evaluăm cum tehnologia poate fi implementată pe viitoarele noastre modele”, a conchis Derek Crabb

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав