X 
Cutremure stiri: 505

PLDM vrea coaliție, dar fără Mihai Ghimpu

26 apr. 2013,, 10:48   Politică
3831 5
Foto: cronicaromana.ro
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, susține că Partidul Liberal Democrat din Moldova vrea coaliție de guvernare, însă fără Mihai Ghimpu.

„Pentru perioada următoare vom avea negocieri, dar nu vom accepta grupul Ghimpu. În cazul în care reușim să constituim un guvern, atunci să avem un guvern fără isterie și fără nebunie. Este și decizia PLDM-ului, nu doar a mea”, a declarat Vlad Filat în cadrul unei emisiuni televizate de la TV7.

Amintim că, pe data de 23 aprilie, urma să fie încheiat un acord între PLDM, PDM și șapte deputați din grupul reformator al PL. Cu o zi înainte de decizia Curții Constituționale, Partidul Democrat a anunțat că vor vota pentru candidatura lui Vlad Filat la funcția de premier.

În cadrul emisiunii televizate, Vlad Filat a specificat că, în cadrul negocierilor, PDM a condiționat votarea lui Filat la funcția de prim-ministru prin votarea de către PLDM a proiectelor democraților.

„Am mers la asemenea condiții, deoarece am fost rugat de către partenerii prieteni ai Republicii Moldova să nu ajungem la alegeri anticipate”, a conchis fostul premier.

Guvernul Filat 2 a fost demis pe 5 martie de către deputații PCRM și PDM, care au votat moțiunea de cenzură privind demiterea Executivului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав