X 
Cutremure stiri: 507

Candu: Sistemul electoral uninominal este cel mai actual pentru realitatea de astăzi

1 apr. 2017,, 11:00   Politică
3390 14

Sistemul electoral uninominal este cel mai actual pentru realitatea politică de astăzi din Moldova.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, vineri, într-o conferinţă de presă supă audierile consacrate modificării sistemului electoral.

El a spus că în cadrul dezbaterilor au fost expuse puncte de vedere absolut diferite, fapt ce a permis cetăţenilor RM să audă multe opinii.

"Vom mai avea dezbateri. Săptămâna viitoare urmează să discutăm despre participarea la alegeri a diasporei şi cetăţenilor care locuiesc pe teritoriul Transnistriei, precum şi detaliile condiţiilor şi procedurii de rechemare a mandatului de deputat. Urmează să discutăm procesul de reflectare a campaniei electorale în mass-media şi finanţarea partidelor", a explicat el.

Candu şi-a exprimat regretul că unii invitaţi s-au limitat doar la declaraţii politice, refuzând să participe la audieri.

Potrivit lui, un asemenea comportament seamănă cu "un show, un spectacol politic de prost gust".

"Personal, nu consider că sistemul mixt este un compromis bun, mai ales dacă ţinem cont de opinia cetăţenilor, care pledează pentru votul uninominal", a spus el, amintind că scopul PDM este de a convinge majoritatea parlamentară şi opoziţia să voteze pentru sistemul uninominal.

Întrebat despre faptul că în cazul sistemului uninominal, în Parlament vor ajunge doar oameni bogaţi şi corupţi, el a spus că "şi în Parlamentul actual există corupţie", chiar dacă deputaţii au fost aleşi pe listele de partid.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав