X 
Cutremure stiri: 502

Beneficii materiale pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

30 apr. 2013,, 16:42   Societate
8090 2
Foto : bezformata.ru
Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege care prevede majorarea cu o sută de lei a compensaţiei pentru cheltuielile de deservire cu transport a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.
Potrivit ministrului în exerciţiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, de această majorare vor beneficia aproape 9 mii de persoane, fiind necesari în acest sens circa 900 de mii de lei anual.

Proiectul mai prevede că minorii care nu au grad de dizabilitate, dar care au probleme cu aparatul locomotor, să fie incluşi în categoria persoanelor ce pot beneficia gratuit de serviciile medicale oferite de Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare (CREPOR).

Compensaţia pentru cheltuielile de deservire cu transport a persoanelor cu dizabilităţi a constituit pînă în prezent 500 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав