X 
Cutremure stiri: 502

Renault şi Mercedes-Benz discută dezvoltarea comună a urmaşilor lui Traffic şi Sprinter

30 apr. 2013,, 17:17   Ştiri Auto
1757 0

Foto: Mercedes-Benz şi Renault

Colaborarea dintre Mercedes-Benz şi Renault în zona vehiculelor utilitare va continua. Cele două companii plănuiesc dezvoltarea comună a două utilitare mari.

După ce am văzut apariţia cu scântei a utilitarei/monovolum Citan în gama Mercedes-Benz şi după ce Mercedes A-Klasse a împrumutat şi rafinat celebrul motor 1.5 dCi al celor de la Renault, colaborarea dintre Daimler şi Renault-Nissan se pregăteşte de un nou pas important. Este vorba de dezvoltarea în comun a unei utilitare mari care să înlocuiască actualele generaţii ale cunoscutelor Mercedes-Benz Sprinter şi Renault Traffic.

Discuţiile dintre cele două părţi au fost confirmate de purtătorii de cuvânt ai companiilor implicate, însă nu se cunosc în acest moment detalii legate de partea tehnică sau de locul în care vor fi produse cele două modele înrudite. "Suntem în discuţii preliminare cu Renault şi până acum nu a fost luată nicio decizie în acest sens", susţine Uta Leitner, ununul dintre purtătorii de cuvânt Daimler.

În acest moment, Daimler colaborează în zona utilitarelor mari cu germanii de la Volkswagen, însă contractul dintre cele două părţi se va încheia în 2016, an în care Volkswagen a anunţat că va dezvolta următoarea generaţie Crafter in-house.

Colaborarea dintre Daimler şi Renault va fi simţită în zona autoturismelor în momentul lansării noilor generaţii Twingo şi Smart Forfour. Modelele vor fi construite pe aceeaşi platformă, urmând să fie asamblate la uzina pe care Renault o deţine în Slovenia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав