Cutremure stiri: 505

Sandulachi obligat să restituie statului cei 399 de mii de euro

2 mai. 2013,, 16:44   Societate
5860 1
Foto: jurnal.md
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a respins plîngerea fostului deputat moldovean Pantelei Sandulachi în dosarul de 400 de mii de euro. Potrivit magistraților europeni, în acest caz nu a fost constatată violarea drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Convenţia Europeană. Contactat de NOI.md, fostul deputat n-a fost de găsit pentru a se expune asupra deciziei în cauză.

Pantelei Sandulachi s-a plîns la CEDO după ce, anul trecut, Curtea Supremă de Justiţie a decis că trebuie să returneze statului 399 de mii de euro, prejudiciu stabilit de Curtea de Apel Chişinău pentru tergiversarea unui proces de judecată.

În acest caz este bănuit de încălcarea legii și ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruţa, care a semnat documentul de acordare a sumei de 400 de mii de euro, înainte ca decizia judecătorească să fie irevocabilă.

“Ministerul Finanțelor a executat un titlu executoriu emis în 2012. O situație stranie se constată. Și eu, și colegii sîntem purtați prin instanțe de judecată. În toata activitatea mea profesională m-am condus de norma legală. Am administrat 3 ani cîte 23 de miliarde de lei anual și nu am avut alte criterii la bază decît norma legală”, a spus Negruța după ce a aflat că este bănuit.

Totodată, ministrul n-a exclus că aceste acțiuni sînt un show regizat de cineva.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав