X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Independența CNA pusă sub semnul întrebării

3 mai. 2013,, 12:40   Politică
2531 0
Foto: point.md
Trecerea Centrului Național Anticorupție în subordinea Guvernului va împiedica reformarea acestuia. Opinia, făcută publică în cadrul unei emisiuni la ”Publica TV”, aparține unor deputați neafiliați și experților de la Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției.

"Nu este vorba doar despre nişte recomandări europene care sînt neglijate. În dialogul privind liberalizarea regimului de vize s-a pus un accent deosebit pe asigurarea independenţei acestei instituţii", a specificat expertul CAPC, Cristina Cojocaru.

Unii deputați neafiliați consideră că proiectul este unul de conjunctură şi urmăreşte interese de partid. "Cred că cineva totuşi încearcă să limiteze activitatea CNA, mai ales după ce am văzut în ultimele trei luni de zile. Anterior vedeam că se prind cu mîţa-n sac medici, pedagogi şi pentru prima dată am văzut că sînt prinşi miniştri", a declarat Ion Cebanu.

Proiectul de lege privind trecerea CNA în subordinea Guvernului a fost înregistrat la Secretariatul Parlamentului ieri, 2 mai, de către PLDM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?