Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Dorin Recean, despre indexarea pensiilor: "Sînt mai multe falsuri lansate în spațiul public"

4 iul. 11:37   Politică
3620 1

Prim-ministrul Dorin Recean menționează că informația lansată în spațiul public precum că Guvernul ar opri indexarea pensiilor, este un fals.

"Guvernul va continua indexarea pensiilor și va crește pensiile ori de cîte ori va avea posibilitatea.

Am crescut de 2 ori și pensia minimă (de la 1143 la 2778 de lei), și pensia medie (de la 2067 la 3926 de lei) și vom continua să facem aceste creșteri", a spus premierul la jurnaltv, notează Noi.md.

Premierul s-a referit și la o altă informație, care nu corespunde adevărului, și anume la o posibilă stopare a subvențiilor la litru de lapte.

"Guvernul subvenționează și va continua ofere subvenții la litru de lapte. Deja vedem un rezultat pozitiv semnificativ, creșterea investițiilor în vite cornute mari, creșterea volumului de lapte produs aici, la noi, în Republica Moldova. Vom continua să încurajăm investițiile în agricultură cu valoare adăugată înaltă".

Dorin Recean a făcut referire și la speculațiile cu privire la medicamentele compensate.

"Lista medicamentelor compensate a crescut cu 40% și este important ca oamenii să cunoască acest lucru. Încurajăm cetățenii să meargă la medicii de familie și să afle care sînt aceste medicamente oferite gratuit sau mult mai ieftin de către stat".

6
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?