Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ce spune Dorin Recean despre dosarul Leova-Bumbăta

4 iul. 10:45   Politică
1854 0

Procuratura trebuie să dispună efectuarea unei expertize cu privire la construcția drumului Leova-Bumbăta, dacă există suspiciunile unui proces viciat, susține Dorin Recean.

Potrivit premierului, concluziile trebuie să fie făcute publice, iar cei vinovați – să fie trași la răspundere.

„Este în interesul guvernului și a întregii societăți ca procuratura să stabilească pînă la capăt și să facă expertiza pe care trebuie să o realizeze. Noi acolo avem echivalentul a aproximativ 9 km de drum și iată aceste expertize procuratura trebuie să le facă, să le pună pe masă, să le arate societății și dacă au fost încălcări, ele să fie pedepsite”, a declarat premierul Dorin Recean la Jurnal TV, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

Amintim că construcția drumului de acces spre punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta a început în toamna anului 2022. Inițial, valoarea totală a proiectului a fost estimată la 250 de milioane de lei. După o perioadă, costurile au mai crescut cu 30 de milioane de lei.

În decembrie anul trecut, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru abuz în serviciu, deoarece costurile pentru construcția drumului au trezit suspiciuni.


La sfîrșitul lunii mai, curent, un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor a fost pus sub învinuire în cauza penală privind gestionarea frauduloasă a construcției drumului Leova-Bumbăta. Funcționarul este învinuit de abuz în serviciu.

2
0
0
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?