Cutremure stiri: 505

Primarul Chirtoacă este indignat de acţiunile de protest organizate de camarazii săi de idei

8 mai. 2013,, 17:14   Societate
5524 5
Foto: publika.md
Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, este indignat de acţiunile de protest organizate de cei care-i împărtăşesc ideile.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Chirtoacă a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că "societatea nu întotdeauna înţelege corect prevederile legislaţiei cu privire la întrunirile în locurile publice, de asemenea, uită sau în general nu ştie că primarul poate elabora sau propune spre aprobare anumite proiecte de lege, însă nu poate să interzică desfăşurarea unei sau altei manifestaţii despre care a fost anunţată Primăria".

Potrivit lui, este neplăcut cînd au loc evenimente similare celor la care societatea este martor, cînd se speculează cu legea, se organizează acţiuni de protest, iar primarul este numit trădător. "Legea stabileşte că se permite organizarea protestelor sau a concertelor, iar Primăria este doar informată despre acest lucru cu cinci zile înainte de manifestaţia planificată. Unica instituţie care se poate pronunţa sau poate interzice organizarea unui eveniment sau altul este instanţa de judecată, și în nici un caz primăria. De asemenea, instanţa stabileşte şi motivele în bază cărora se interzice desfăşurarea unei acţiuni. Nu putem schimba nimic şi nu ne rămîne decât să respectăm legea", a spus edilul.

Primarul a îndemnat societatea să aibă o atitudine înţelegătoare faţă de cele ce se întîmplă şi să respecte legea, chiar dacă "nici lui nu-i plac prevederile legislative în vigoare".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав