Cutremure stiri: 501

Manifestații și contramanifestații în PMAN

9 mai. 2013,, 14:04   Societate
8600 4
Foto: elldor.info
În aceste momente, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală se desfășoară un concert de amploare dedicat zilei de 9 mai, la inițiativa Ambasadei Rusiei la Chișinău. De cealaltă parte însă, în scuarul monumentului Ștefan cel Mare și Sfînt, protestează unioniștii nemulțumiți de organizarea acestui eveniment în piață, notează NOI.md.

Cît privește concertul, pe scenă au evoluat zece artiști din Republica Moldova. Este vorba despre Adrian Ursu, ProBahus, Serj Cuzencoff, Cristina Croitoru, Alexandru Manciu, Natalia Gordienco, Boris Covali, Ana Barbu, Constantin Moscovici şi Cristina Scarlat. Cu un recital de cîntece au fost invitați tocmai din Federația Rusă cîntăreţii ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leşcenko. Mai mult, cu ocazia marcării victoriei asupra fascismului, la Chişinău trebuie să sosească astăzi, într-o vizită privatăşi Dmitri Rogozin, viceprim-ministrul Federaţiei Ruse şi reprezentantul special al preşedintelui rus pentru Transnistria. Concertul se va încheia la ora 16.00 cu piesa „Deni Pobedî“ interpretată de un ansamblu de copii.

În scuarul monumentului Ștefan cel Mare și Sfînt, situația este tensionată. Membrii grupului ”Acțiunea 2012”, care optează pentru unirea Moldovei cu România, scandează lozinci, huiduindu-i pe demnitarul rus Dmitrii Rogozin și interpreții Iosif Kobzon și Lev Leşcenko. Unioniștii spun că această manifestare trebuia organizată la Memorialul Eternitate, și nu în piață, unde, la începutul anilor 90, s-a luptat pentru independență și libertate.

Indiferent de viziunile părților, lucrurile par să meargă în pace, fără altercații sau violențe între acestea. În acest sens, sute de polițiști au împînzit atît piața, cît și zona din perimetrul monumentului Ștefan cel Mare și Sfînt, pentru a asigura ordinea publică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав