Cutremure stiri: 502

În Rusia ar putea fi interziși dolarii SUA

13 mai. 2013,, 23:00   Economie
6098 0
Foto: aif.ru
Deputatul Dumei de Stat din partea Partidului Liberal Democrat din Rusia, Mihail Degtiarev a propus să fie interzisă deținerea și circulația dolarilor SUA pe teritoriul Rusiei, relatează finance.ua. El a pregătit și un proiect de lege corespunzător. În baza de date a Dumei de Stat documentul deocamdată lipsește. Necesitatea de a interzice dolarii SUA Degtiarev a explicat-o prin grija față de economiile cetățenilor.

"Dacă acest lucru nu va fi făcut acum, atunci în următorii cinci ani guvernul va trebui să acorde ajutor proprietarilor ruși de dolari, la fel ca și deponenților înșelați de bănci în anii 1990, și victimelor piramidelor financiare", - a spus deputatul.

Potrivit documentului, în cazul în care acesta ar fi adoptat, rușii vor trebui să scape de dolari timp doi ani. După aceea, poliția va avea dreptul să confiște dolarii în favoarea bugetului de stat. Altă pedeapsă pentru posesia dolarilor nu este prevăzută.

Partidul "Rusia Unită", care deține majoritatea în Parlament și fără sprijinul căruia nu poate fi acceptată nicio lege, ideea lui M. Degtiarev este considerată populistă și este tratată cu scepticism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав