X 
Cutremure stiri: 503

Luc Besson o critică dur pe Marine Le Pen

2 mai. 2017,, 03:00   Externe
2798 0

Regizorul francez Luc Besson a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care o critică dur pe Marine Le Pen, candidata frontului Național, care a ajuns în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, scrie Le Figaro.

Besson i-a avertizat pe compatrioţii lui în legătură cu Marine Le Pen și spune că Frontul Național reprezintă ”elita fascismului francez”. În scrisoarea deschisă intitulată ”La Grande Illusion” (”Marea Iluzie”), cineastul explică cine sînt ”cei înşelaţi” și cine este ”autorul înşelătoriei” (”familia Le Pen şi mica ei bandă de extremişti” sînt interesaţi exclusiv de bani).

”Diavolul e diavol, iar atunci cînd pretinde că s-a schimbat spune acest lucru pentru a ne abuza şi mai mult”, spune spune Besson în mesajul său.

Luc Besson face în acelaşi text şi o analogie între politică şi cea de-a şaptea artă, comparînd-o pe preşedinta Fondului Naţional cu o actriţă proastă: ”Filmul pe care ni-l propune doamna Le Pen este pur şi simplu prost. Scenariul nu ţine direcţia bună şi actriţa principală joacă fals”.

Deşi în scrisoare nu este menționat numele lui Emmanuel Macron, contracandidatul lui Le Pen, Besson face referire la acesta spunînd că el va arăta restului lumii ceea ce înseamnă să fii francez: un popor deschis, curajos şi adept al fraternităţii.

Cineastul şi-a încheiat scrisoarea îndemnul ”La urne, cetăţeni!”.

Emmanuel Macron a cîștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, fiind urmat de Marine Le Pen, cea care îi va fi adversară în turul secund de pe 7 mai.

Analiștii consideră votul francezilor de duminică drept o orientare clară spre Uniunea Europeană, mai ales că toate sondajele îl dau pe candidatul proeuropean cîștigător în turul al doilea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав