Cutremure stiri: 506

Suzuki Swift Sport Cup debutează în CNR 2013 la etapa Delta Rally

14 mai. 2013,, 17:03   Ştiri Auto
1742 0

Foto: Suzuki

Lansarea Swift Sport Cup va reprezenta una dintre cele mai importante noutăţi adusă de sezonul 2013 al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

Modele mărcii Suzuki au fost mereu definite de eficienţă, oferind un echilibru perfect între performanţă şi costuri. Pe acelaşi principiu a fost concepută şi Cupa Suzuki, care va debuta anul acesta în calendarul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop (CNRD). Aceasta oferă piloţilor acreditaţi de FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv) posibilitatea de a participa în cadrul celei mai importante competiţii automobilistice din România, dispunând de o maşina cu specificaţii dinamice considerate etalon în clasa sa, dar care necesită şi un buget foarte abordabil de participare. Preţul deachiziţie şi întreţinere a unui Suzuki Swift Sport modificat conform standardelor necesare înscrierii în campionat este estimat la circa 27.000 de euro.


Maşinile participante în Cupă sunt supuse unor modificări specifice competiţiei, care respectă toate standardele FRAS şi FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism), şi vor fi înscrise în Clasa 9 a CNRD. Toate modelele vor fi echipate cu motorul de 1,6 litri şi 136 CP, corespunzător grupei N. Pentru a asigura acelaşi standard tehnic ridicat pentru fiecare maşină din Cupă şi a oferi tuturor echipajelor şanse egale pentru clasarea cât mai bună în competiţie, Suzuki România a autorizat un singur partener. Specialiştii Wise Motorsport vor opera toate modificările cerute de regulament.

Startul Swift Sport Cup va fi dat cu ocazia Delta Rally, etapă care va fi găzduită de judeţul Tulcea în weekend-ul 31 mai – 1 iunie. Astfel, Cupa se va desfăşura în 7 dintre cele 9 etape din sezonul CNRD 2013. Iar echipajul Gioarsă Sebastian/Magdaş Raluca a oferit deja confirmarea ca Swift Sport oferă şansa unor clasări competitive în campionat, prin ocuparea locului 4 la Clasa 9, după primele două etape CNRD, de la Brasov şi Lugoj.

"Suzuki România s-a implicat constant în motorsportul românesc, fie în calitate de partener, fie ca şi organizator de competiţii. Iar Swift Sport Cup este un proiect prin care promovăm respectarea celor mai riguroase standarde de practicare a motorsportului, dar care oferă amatorilor de pilotaj sportiv participarea într-o competiţie cu şanse egale." a declarat Alin Radu, directorul Suzuki România.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав