X 
Cutremure stiri: 501

Crizele vor arăta adevărata față a lui Obama

16 mai. 2013,, 01:37   Externe
2892 0
Foto: wordpress.com
"Realizările lui Barack Obama se vor încheia cu succes în timpul primului mandat? – se întreabă Stephan Bussard, editorialistul ziarului Le Temps. - Președintele democrat s-a confruntat cu trei crize care ar putea împiedica finalizarea dosarului, pe care îl consideră absolut necesar pentru a rămîne în istorie: este vorba despre o reformă globală a sistemului imigrației, reforma fiscală, precum și închiderea închisorii de la Guantanamo".

" Interceptarea convorbirilor telefonice a jurnaliștilor, investigațiile fiscale vis-a-vis de grupul care este aproape de" Tea Party " și învinuirile de conspirație legate de evenimentele tragice din Benghazi, pot provoca daune politice serioase lui Barack Obama, comparabile cu scandalul" Iran-Contras ", din epoca lui Reagan sau afacerea Lewinsky din perioada mandatului lui Bill Clinton - se spune în articol. Președintele, probabil, nu știa nimic despre primele două scandaluri, dar el a reacționat dur, curățind administrația sa. Referitor la tragedia din Benghazi, el pur și simplu nu s-a implicat în divergențele dintre Departamentul de Stat și CIA", - consideră autorul.

"În ajunul celei de-a 40-a aniversări a scandalului " Watergate ", republicanii se pregătesc să aplice o lovitură politică de grație președintelui, pe care îl urăsc de la alegerea sa, în 2008. Situația ar putea să-i convină lui Obama – în cazul în care l-ar determina să fie mai îndrăzneț, bazîndu-se pe opinia publică, să utilizeze mai eficient mijloacele de care dispune pentru a manevra. Dacă el se va hotărî, republicani cu politica lor de gherilă parlamentară ar putea plăti un preț ridicat în alegerile intermediare din 2014. Iar democratul și-ar putea finaliza ultimul mandat cu una sau două victorii convingătoare. Fără aceasta Obama riscă să-și termine președinția istorică fără strălucirea cuvenită", - conchide autorul articolului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав